Borgman: diavolul in zilele noastre

Borgman e un diavol. Un diavol care traieste sub pamant si care are o putere de saman asupra altora. Victimele si acolitii sai sunt deopotriva de sedusi de personalitatea sa.

Borgman se insinueaza pe nesimtite in sanul unei familii burgheze, cu o resedinta luxoasa la periferia unui oras necunoscut din Olanda. Si intocmai ca in povestea biblica, femeia este cea care lasa raul sa patrunda in lume. Sedusa de tentatia raului, Marina deschide usa raului, iar acest creste neincetat, influentand intreaga familie. Curand, viata in vila cuplului Marina-Richard si a copiilor ei devine un infern psihologic.

borgman
borgman

Borgman (Jan Bijvoet) pare sa ii tina pe copii si pe bona sub o halucinatie intretinuta prin droguri, in timp ce Marina se simte atrasa sexual de el si are accese de furie impotriva sotului sau, dupa ce noaptea, Borgman se strecoara in dormitorul conjugal si o hipnotizeaza pe aceasta.

Cu o barba si plete gri, ochi cenusii incercanati, miscari agile si privirea de nepatruns, Borgman pare un soi de animal ciudat cu intentii neclare. Nu pare sa fie interesat de bani sau proprietati, ci doar de distrugere si rau.

borgman film

Borgman, film regizat si scris de Alex van Warmerdam, e un thriller aparte. Un film ciudat pe care il uiti greu. Spre deosebire de alte thrillere, Borgman nu te lasa sa empatizezi cu nimeni si fiecare scena e imprevizibila. Finalul deschis te face sa iti pui si mai multe intrebari. Borgman e un thriller suprarealist care te fascineaza precum un demon saman.

borgman 2

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s