Toata lumea din familia noastra

Toata lumea din familia noastra este filmul prin care Radu Jude ne arata ca normalitate e anormala, iar binele se confunda uneori cu raul.

Marius e un barbat divortat care vine sa-si ia fetita, care locuieste cu mama ei, pentru a pleca impreuna in vacanta la mare. Numai ca lucrurile se complica, si o simpla vacanta la mare devine un pretext pentru izbucnirea unei drame, care statea de mult la panda, gata sa le inghita vietile.

Toata_lumea_din_familia_noastra

Lumea lui Radu Jude e normala. E lumea noastra de azi, in care se intampla ca cuplurile sa se desparta, si unul din parinti sa isi vada copilul doar odata pe luna. Se intampla si ca divortul sa se fi terminat cu ranchiune pe de-o parte, cu deznadejde si depresie pe alta. La mijloc, raman niste copii, care trebuie sa invete sa ia lucrurile asa cum sunt.

Din distributia filmului fac parte Stela Popescu, Arsinel, Tamara Buciuceanu Botez, bunicii fetitei, care confera filmului atmosfera realitatii din apartamentele mici din Bucuresti. Serban Pavlu, actorul care il interpreteaza pe Marius, este la fel de credibil.

Filmul poate fi interpretat din prisma a socului psihologic pe care il resimt copii din familii destramate. Sau poti sa vezi cum atunci cand iubirea se termina, ura umple golurile lasate in urma. Sau cum inflexibilitatea unora, distrug sperantele si momentele de bucurie ale altora.

Toata lumea din familia noastra

Ce am vazut eu in Toata lumea din familia noastra e cum cei mai buni dintre noi devin cei mai rai sub presiunea exasperarii, care strange ca o menghina. Pentru mine, Toata lumea din familia noastra arata unde te poate impinge nedreptatea. Cand nu mai ai nicio cale. Cand toti ceilalti iti blocheaza toate drumurile catre fericire si nu-ti mai ramane decat sa izbucnesti. Si apoi, un moment de furie, te va costa totul. Vei distruge totul.

Filmul lui Radu Jude este foarte bine gradat. Exasperarea lui Marius creste exponenential pana cand ajunge intr-un punct maximal, care dezlantuie violenta si furia mocnita din acest personaj.

Toata lumea din familia noastra e o drama care te atinge, caci Marius si Otilia putem fi noi maine. Si barbatul de care te desparti si pe care nu mai vrei sa-l vezi niciodata, este si tatal copilului tau, si esti nevoit sa-l vezi. Femeia care te-a inselat si te-a parasit, locuieste cu actualul ei iubit si cu copilul tau. Si esti nevoit sa-i vezi. Toti 3 fericiti, intr-o casa care ar fi putut fi a ta. Intr-o lume care trebuia sa fie a ta. Copilul tau, fostul tau partener. Viata care putea fi a ta.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s