Cu ce ti-am gresit, Doamne?

Cu ce ti-am gresit Doamne?/Qu’est-ce qu’on a fait au bon dieu? e o comedie franceza semnata de Philippe de Chauveron si una din cele mai bune comedii pe care le-am vazut in ultima vreme.

Claude si Marie Verneuil sunt un cuplu burghez care te va face sa razi in hohote, inca de la primele scene.

couple

Desigur, cu o singura conditie: sa nu ai niciun fel de probleme cu stereotipurile rasiste. Caci intregul umor al filmului e bazat pe parodierea unor stereotipuri binecunoscute despre evrei, negri, musulmani si chinezi. Se stie ca francezii sunt catalogati drept destul de xenofobi, iar acum filmul lui Philippe de Chauveron vine si face misto de tot emigrantii din Franta: algerieni, chinezi, evrei, negri si romi. Dar face misto si de cuplul francez, care traieste in opulenta, in micul lor castel din provincie.

Actorii din Cu ce ti-am gresit Doamne?/Qu’est-ce qu’on a fait au bon dieu?, in special Medi Sadoun (Rachid), Chantal Lauby(Marie Verneuil), Christian Clavier (Claude Verneuil),Noom Diawara (Charles Koffi) fac ca umorul sa creasca exponential in aceasta pelicula. Atitudinea potrivita, grimasele perfecte, gesturi care fac cat o mie de cuvinte, actorii dau totul pentru a contribui la reusita filmului.

les peres

Ideea de la care porneste regizorul este socul prin care trece o familie burgheza, de credinta catolica, atunci cand toate fiicele lor se casatoresc cu barbatii de alte religii, ce provin din alte culturi. Si cum le-a mai ramas o singura fiica necasatorita, isi pun toate sperantele in ea… De unde pana atunci, principala problema declarata a lui Marie si Claude Verneuil era religia ginerilor lor, iubitul mezinei lor ii face pe acestia sa recunoasca ca de vina este originea etnica.

qu-est-ce-qu-on-a-fait-au-bon-dieu

Cu ce ti-am gresit Doamne?/Qu’est-ce qu’on a fait au bon dieu? sunt 9o de minute de comedie, cu niciun moment de ralenti. Razi de la inceput pana la sfarsit, si chiar nu-mi amintesc cand am fost ultima oara la cinema si am ras atat de mult. Filmul lui Philippe de Chauveron este comedia perfecta, cu un scenariu si o distributie pe masura.

Trailer

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s