Omul cel bun din Seciuan

Teatrul Bulandra se poate lauda pe buna dreptate cu o noua piesa: Omul cel bun din Seciuan, ce a avut premiera zilele astea si ce se va juca in aceasta stagiune in sala Toma Caragiu.

Omul cel bun din Seciuan este realizata dupa o piesa de Bertold Brecht tradusa si adaptata de Andrei Serban si Daniela Dima. Coregrafia si instructajul actoricesc i se datoreaza tot lui Andrei Serban, unul din cei mai buni regizori romani.

andrei serban

Nu vreau sa dezvalui nimic din ce se va intampla pe scena. E mai bine sa va lasati surprinsi si sa va bucurati de piesa.

In orazul chinez, Seciuan, Andrei Serban construieste incet un Bucuresti pe care il veti recunoaste poate. Un loc unde toate sunt cu susul in jos, unde divinul nu-si mai gaseste locul si unde e greu, aproape imposibil, sa fii bun.

Demonul rautatii te pandeste la fiecare pas si e greu sa nu i te lasi prada. Totusi, bunatatea exista, o flacara firava intretinuta de oamenii buni si de actele lor bune. Piesa te-nvata sa nu sufli si-n ultima speranta de bine, ci sa incerci sa fi cat de bun poti, in felul tau si sa ajuti ca lumea asta dezorientata si in pana de valori, sa isi revina!

Andrei Serban
Andrei Serban

Piesa e captivanta pe de-a-ntregul, iar actorii isi pun tot talentul in joc.

Rodica Mandache este eleganta si plina de culoare. Cu o naturalete joviala, interpreteaza 2 personaje distincte, in pielea carora intra in secunda in care apare pe scena.

Din distributie face parte si Vlad Ivanov, un actor pe care l-am remarcat din filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile. Acesta joaca nu 2 ci 3 roluri complet diferite, fiind de fiecare data absolut cuceritor. Replicile curg una dupa alta, e un text lung, si personajele lui au diferite energii, caractere, feluri de a vorbi si de a fi, ceea ce face si mai de apreciat efortul si energia acestui actor pe scena teatrului Bulandra.

In rolul personajului central, eu am vazut-o pe Alexandra Fasolaru, o prezenta plina de energie si emotie, care danseaza, canta, striga, plange, pentru a incarna toate chinurile si transformarile personajului ei.

Alexandra Fasolaru
Alexandra Fasolaru

Inteleg ca acelasi rol este jucat in alte seri de Ana Ularu. Cand am fost eu, Ana Ularu il insotea pe Andrei Serban. Regizorul, inalt, demn, imbracat in negru, statea drept langa scena, in colt, privind cum spectatorii se aseaza in sala. De parca ne regiza si pe noi, de dincolo de scena.

Spectacolul Omul cel bun din Seciuan se va juca la Bulandra in aceasta stagiune! Sa nu-l ratati! Nu ati mai fost demult la un astfel de spectacol!  E captivant!

final

 

 

 

 

Reclame

Un gând despre „Omul cel bun din Seciuan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s