Antares, demonul pasiunii

Antares este cea mai stralucitoare stea din constelatia Scorpionului si datorita stralucirii ei rosiatice, se spune ca ghideaza pasiunea si relatiile tumultoase.

Cel mai probabil, pornind de la aceasta idee,Gotz Spielmann, regizor si scenarist isi va denumi filmul:  Antares.

Ant_Morze_Patton_Hotel2Antares se situeaza la polul opus fata de un film linear cu o intriga clara si concisa, unde ramai alaturi de cele cateva personaje pana la capat. Antares surprinde vietile mai multor femei aflate intr-un moment de criza. Toate aceste femei locuiesc intr-un bloc din Viena, iar usile de la apartamentelor lor sunt toate la fel. Ce se ascunde in spatele acestor usi?

E o intrebare cu raspunsuri multiple. Spielmann te invita atat in viata lor, iti deschide usile apartamentelor, dar si in sufletul lor, descuind baierele lumii lor interioare si lasandu-te sa patrunzi in camera secretelor.

antares-493312l-imagineDupa prima usa se zareste o asistenta medicala, plictisita de confortul burghez al casei ei si care are o aventura cu un misterios agent de vanzari, caruia ii place sa faca poze in timp ce face sex. Asistenta isi face cumparaturile la un supermarket din zona, iar camera trece razant peste femeia de la casa, pentru ca apoi sa ramana centrata pe ea, fugand astfel de la o femeie la alta. Astfel, aflam ca blonda de la casa este o austriaca geloasa, care nu mai stie ce tertipuri sa inventeze pentru a-l pastra langa ea pe iubitul ei iugoslav. Iubit care are o aventura cu o femeie divortata recent, al carei sot violent incearca sa o recastige.

antares-298494l-imagineRezidentii acestui cartier nu sunt un model in ceea ce priveste morala. Fiecare din ei este ros de secrete si dorinte pe care nu si le pot exprima liberi. Nimeni nu are ce-si doreste si inauntrul lor arde puternic reflexia stelei Antares, o pasiune nebuna care ii impinge sa actioneze nebuneste, impotriva unei fericiri comode. Poate cea mai interesanta dintre istorii este cea a Evei, care are o viata aparent implinita, dar care este chinuita de un demon mai puternic decat ea: dorinta sexuala patimasa si curiozitatea spre necunoscut.

antares-732099lMulti se plang ca filmul e prea fragmentat pe alocuri. Eu zic ca asta e atuul lui, punctul sau forte. Regizorul aluneca pe nesimtite dintr-o lume in alta, iar tu incepi sa pricepi totul treptat, cand gasesti toate piesele de la puzzle si acestea incep sa prinda contur. Punctul sau slab sunt anumite scene care nu par realiste, copiate din viata, asa cum se vrea filmul, ci fabricate, create pentru camera.

Antares e steaua pasiunii, iar pasiunea e oarba. Singurul care vede este spectatorul, care poate privi in sufletul tututor si observa cu surprindere si detasare cum se unesc si de despart drumurile acestor personaje.  O ocazie buna sa priveasca spre sine. Iar filmul, e „frumos si trist, ca viata”, asa cum spune unul din personaje.

 Trailer Antares

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s