Ultimul zbor

Ultimul zbor (Le dernier vol) este un film cu desert si despre desert. In rolul principal, cuplul Guillaume Canet – Marion Cotillard. Regia, semnata de Karim Dridi.

Daca va plac filmele triste, unde nu se intampla nimic.. Daca preferati cerul plin de stele si cantecul dunelor..Daca va place Marion Cotillard sau sunteti indragostiti de Guillaume Canet.. Daca preferati filmele subtile, unde o imagine statica spune o poveste si un strigat disperat in desert va poate ajunge la inima.. Daca admirati tuaregii sau sunteti pasionati de desert, de spatii vaste si pustii.. Atunci, veti adora Ultmul zbor! Daca nu, nu!

le-dernier-vol-the-last-voyage-of-lancaster-16-12-2009-11-11-2009-6-g

In 1933, aviatoarea Marie Vallieres de Beaumont pleaca in cautarea omului iubit, prabusit cu avionul in desertul din Sahara. Astfel, ea ajunge in tabara militara condusa de capitanul Vincent Brosseau, care o primeste, insa refuza sa o ajute. Marie gaseste sprijin in locotenentul Antoine Chauvet, care porneste alaturi de ea in cautarea pilotului prabusit, mai mult pentru a-si gasi siesi un rost si a da un sens propriului destin decat pentru a gasi avionul prabusit.

Aceasta expeditie pe care o fac cei doi in desert seamana cu o calatorie a disperarii, un drum spre sine si spre moarte.

Povestea lor, tragismul iubirilor, nu lasa insa decat o dara fina in nisipul nemarginit. Sahara e nemiloasa si nu se indupleca nici un pic in fata dramei umane. Singuratatea din sufletele celor doi se revarsa asupra desrtului infinit. Pare sa nu mai existe nicio speranta. Doar camila isi continua drumul, manata de instinctul primar de supravietuire, atunci cand cei care cauta absolutul se declara invinsi. Ultimul zbor, un film frumos si trist, ca desertul.

le

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s