Nu mai e timp

„Opreste trecerea. Stiu ca unde nu e moarte nu e nici iubire-, si totusi te rog: opreste, Doamne, ceasornicul cu care ne masuri destramarea.” Lucian Blaga

Stateam in curtea facultatii de arte, privind copacii inca goi si cerul albastru albastru si departe. Vantul a cantat mut printre muguri copacilor, iar studentii din spate au chicotit. „Uite un ciorumbel!” Si atunci mi-am dat seama: cu fiecare clipa care trece nu mai avem timp. Un baietan cara niste ghipsuri intr-un atelier cu ferestre cu tocuri albastre scorojite, iar doua fete cu parul in vant chicoteau cu plansele sub brat. Oare cum e sa fi student la arte? Nu o sa stiu niciodata. Nu mai e timp sa experimentez si asta. A trecut momentul cand o astfel de alegere ar fi fost posibila.

Si mi-ar fi placut sa stiu cum ar fi fost daca as fi facut alte alegeri, as fi ales alt drum, as fi mers inainte cand am cotit la dreapta.. Dar nu o sa stiu niciodata. Nu o sa stiu niciodata daca as fi fost un doctor bun sau un artist nebun. Pentru ca vremea cand puteam sa aleg asta a trecut. Cat de frumos si cat de liber esti cand esti adolescent! Din tot ce iti ofera lumea asta mare si necunoscuta, poti sa alegi sa fii ce vrei! Toata lumea e a ta! Poate alegem orbeste, dar alegem! La fiecare pas trebuie sa alegem ceva! Si cu fiecare alegere, timpul nostru se scurge si alegerile noastre se restrang!

Si ajungi poate la un moment dat sa privesti copacii infloriti primavara si te gandesti ca pentru noi oamenii, primavara nu e niciodata la fel!

Timpul goneste. Sau noi gonim in timp. Viata inseamna miscare. Viata inseamna trecere. Si noi trecem prin timp. Si ne transformam, devenim in fiecare clipa. Devenim ce? Devenim cine?

Ne risipim in timp. Si timpul nu-l putem intoarce. E un ceas incapatanat sa mearga doar inainte. Un ceas care ne obliga sa fim mereu suma alegerilor noastre. Si intrebarea care ne mai framanta din cand in cand: ce-ar fi fost daca?

norvz-austria

Dar nu mai e timp. Timpul trecutului s-a dus. Il putem recupera in amintire dar nu-l putem schimba. Si timpul se tot scurge si noi credem ca viata e facuta din timp. Dar ea e facuta din zile, din ore, din secunde. Viata e facuta din multi „acum”. Si acum e timpul sa faci ce vrei. Pentru ca peste 2 secunde te vei intreba inutil ce-ar fi fost daca…

Nu mai e timp, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne grabim. Dimpotriva. Trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa. De fiecare alegere si sa devenim constienti de fiecare devenire. Sa ne dam seama ca mai tarziu nu se mai poate… si daca vrem sa facem ceva, acum e momentul, pentru ca maine s-ar putea sa nu mai fie timp.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s