Vei intalni un brunet inalt si frumos

Scrie un comentariu

Martie 30, 2014 prin raluca dan

Toata lumea viseaza la ceva, chiar daca se poate ca unii sa nu recunoasca. Toata lumea are nevoie sa creada in ceva si sa aiba o speranta in viitor. Dar sa nu uitam ca vechi greci ne-au avertizat ca speranta nu a fost decat ultima dintre nenorocirile ce si-au luat zborul din cutia Pandorei si rataceste acum prin mintile oamenilor, ametindu-i cu imaginea unui maine insorit, facandu-i sa ignore ca si astazi s-ar putea face frumos. Sa crezi in ceva, sa visezi la ceva, inseamna sa speri ca vei avea dreptate. Dar daca nu vei avea?

u

Si toti credem cu disperare in ceva. Unii cred in Dumnezeu si toata suita de sfinti. Altii cred in reincarnare. Unii cred in dragoste la prima vedere. Altii in suflete pereche. Altii cred pur si simplu in dragoste. Si tu crezi in ceva nu?

Crezi poate ca daca nu v-ati mai vazut, n-a fost sa fie! Crezi in destin sau crezi in hazard! Dar fara sa-ti dai seama de inconjori de credinte, caci altfel viata ar fi imposibila! Crezi ce vezi cu ochii tai sau ce-ti spune inima, dar in ceva tot crezi! Adica speri sa fie adevarat!

Avea Woody Allen un film „You will meet a tall dark stranger” despre doua cupluri aflate in criza. In timp ce cuplul tanar tinde sa se destrame pentru ca fiecare se simte atras de altcineva, in cuplul batran, Helena, parasita de sotul ei pentru o femeie mai tanara, ajunge la capatul disperarii. Si pentru ca nu mai vede nicio cale de iesire, apeleaza la o ghicitoare care ii prezice ca va intalni un brunet inalt si frumos. Si il intalneste… chiar daca nu se potriveste exact descrierii, Jonathan este tot ceea ce are nevoie Helena. Ridiculizata de toti pentru pasiunea ei pentru stiinte oculte, Helena este insa singura dintre toate personajele care ajunge sa-si gaseasca pacea interioara si fericirea.

Dar filmul lui Woody Allen nu e numai despre caraghioslacurile unei batrane dependente de o prezicatoare, e despre nevoia disperata de a crede in ceva, in ceva care te va salva. Poate sa fie Dumnezeu, poate sa fie sufletul pereche, poate sa fie un brunet inalt. Daca te uiti cu atentie, vezi ca toate personajele viseaza la ceva. Doar ca niciunul din ele nu crede indeajuns demult.

Si nu ai nevoie de o vrajitoare pentru a-ti prezice viitorul. Profetia o poti face chiar tu. Dar e important sa crezi in ea pana la capat. Poate ca asa functioneaza universul ne da ceea ce vrem. Poate asa functioneaza creierul uman: are nevoie de morfina credintei pentru se pune in miscare. Poate ca totusi speranta nu e ultima dintre nenorociri.. Tu ce crezi?

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Plimbare pe elefanti

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 212 urmăritori

dada history

Buletin DaDa

Buletin despre filme, carti si vise

Bulletin DaDa

Buletin dadaist despre India, filme, carti si publicitate

Idei Teatrale

Un blog WOW

De peste mări și țări

"Așterne-te drumului, ca și iarba câmpului în bătaia vântului."(Alecsandri)

A. R. DELEANU

A. R. Deleanu e un artist al stărilor depresive. un poet al elegiilor apocaliptice. (România literară)

Nimic, Niciodata

Just another WordPress.com weblog

colectia de briose

Briose dulci, briose sarate, de la lume adunate!

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

Pauza de cafea Blog

despre viata, asa cum e ea

Festina Lente

agale, cu motocicleta prin împrejurimi

%d blogeri au apreciat asta: