Amantes pasajeros/Amantii pasageri

Amantes pasajeros/Amantii pasageri, cel mai recent film al regizorului spaniol, Pedro Almodovar este o comedie excentrica.

Amantes pasajeros titlu ce poate fi interpretat drept amanti trecatori dar si amantii calatori, pasageri ai unui avion ce se indreapta spre New Mexico, cum e cazul aici.

sursa:www.bitacine.com
sursa:www.bitacine.com

Pelicula lui Almodovar reuneste in cabina avionului Peninsula un grup eterogeni de spanioli nebuni si excentrici. Din cauza unei probleme tehnice a trenului de aterizare, avionul nu poate ateriza si este nevoit sa se invarta in cerc printre nori, deasupra orasului Toledo, cauzand panica si excitare printre pasageri. Cand realizeaza pericolul in care se afla si faptul ca acelea pot fi ultimele ore din viata lor, pasagerii si personalul avionului sunt cuprinsi de un soi de excitare generala. Sexul, drogurile si alcoolul par sa fie singura modalitate prin care pasagerii se pot elibera de spaima si se pot bucura din plin de ultimele clipe. Cum arata filmul din momentul in care stewarzii incep sa toarne cu nemiluita shot-uri de tequila si droguri in paharele pasagerilor? Un bordel colorat si haotic unde regula generala este lipsa de reguli si dezmatul.

Amantii pasageri sursa: www.blogdecine.com
Amantii pasageri
sursa: http://www.blogdecine.com

In afara de a se bucura de ultimele clipe din viata, pasagerii mai au insa o preocupare: aceea de a-si regla conturile cu lumea de afara. Conversatiile lor private pe care tot avionul le asculta cu gura cascata, ne lasa sa patrundem un pic in lumea acestor personaje bizare si sa le descoperim sensibilitatea si umanitatea.

sursa:www.blogdecine.com
sursa:www.blogdecine.com

Cum avem de-a face cu 3 stewarzi gay, dintre care unul este amantul pilotului, si cu un co-pilot nesigur pe sexualitatea sa, cu o clarvazatoare virgina, o actrita de filme porno, va puteti usor imagina ca glumele au puternice tente sexuale. De fapt, daca avionul se invarte in cerc prin aer, la fel fac si pasagerii, care se invart in cerc in jurul vietii lor, neizbutind sa gaseasca o solutie pentru problemele lor. Odata cu aterizarea avionului, observam ca toate tensiunile din viata pasagerilor sunt si ele ameliorate, ca si cand era nevoie de o orgie, o experienta dionisiaca pentru a se elibera de probleme si a se reintoarce la ei insisi.

sursa:blog.tiff.ro
sursa:blog.tiff.ro

Potrivit site-ului http://www.premiere.fr, Pedro Almodovar caracterizeaza Amantii pasageri drept „o comedie corala, morala, orala, ireala sau irealista”. Sa detaliem. Corala, pentru ca avem un trio gay meloman, morala pentru ca filmul ne propune o etica: aceea de a nu-i judeca pe altii.Orala, pentru ca toata lumea adora sexul oral, si cum altfel decat ireala, caci ne spune povestile fanteziste ale unor personaje fabuloase, cu pasiunii si fobii nebunesti, special selectate de personalul de la check-in sa te amuze.

Amantii pasageri e o comedie usoara, cu personaje dubioase, cu vieti excentrice si cu o mare pofta de viata. You’ll be so excited!

Trailer Amantes Pasajeros

 

Reclame

Un gând despre „Amantes pasajeros/Amantii pasageri

  1. […] Si apoi mai e si filmul in film din Abrazos rotos. In filmul asta, toata lumea vrea sa faca filme: Mateo Blanco regizeaza un film avand-o pe Lena in rolul principal, in timp ce fiul milionarului realizeaza un documentar despre filmul Lenei. Imagini si cadre care construiesc povestea, din diverse unghiuri, in functie de regizorii filmului, asupra carora troneaza maiestuos regizorul regizorilor, papusarul suprem, Pedro Almodovar. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s