S.E.C.R.E.T.-ul oricarei femei

Scrie un comentariu

Iulie 13, 2013 prin raluca dan

Saptamana trecuta am incercat si altceva in ceea ce priveste lectura. Altceva, adica literatura erotica. Mai precis, romanul „S.E.C.R.E.T.”, de L. Marie Adeline, aparut recent la editura Curtea Veche.

S.E.C.R.E.T.” este povestea unei femei sterse, Cassie Robichaud, care incepe sa se descopere pe sine si care se emancipeaza datorita intrarii ei in oragnizatia S.E.C.R.E.T. Atrasa in aceasta organizatie, Cassie este incurajata sa-si traiasca toate fanteziile sexuale. Practic, ea este smulsa din viata ei fada, ticsita de rutina cotidiana, unde nu are parte decat de dezmierdarile pisicii ei Dixie si imbiata sa guste din placerile unei vieti aventuroase.

Ca orice novice a grupului S.E.C.R.E.T., Cassie trebuie sa treaca 10 pasi pentru a atinge acel nivel de emancipare sexuala si psihica asteptat de la o femeie sigura pe sine, cu incredere in fortele ei proprii. Cei zece pasi sunt descrisi prin cuvinte puternice: capitulare, curaj, incredere, generozitate, neinfricare, convingere, curiozitate, indrazneala, exuberanta si alegere, si marcheaza cate o fantezie sexuala.

L. Marie Adeline, autoarea romanului, pare sa se fi gandit la toate cele mai importante fantezii sexuale ale femeilor, si este practic imposibil sa nu identifici macar una din ele ca fiind si a ta. E vorba de fantezii sexuale pe care de obicei femeile le tin in frau, le ascunde de ceilalti si uneori chiar de sine, caci o femeie decenta intr-o societate patriarhala trebuie sa ramana incantata si complet satisfacuta de cateva idei romantice naive si de cateva scene scurte de amor, cu lumina stinsa.

Ei bine, romanul S.E.C.R.E.T. considera ca recunoasterea sexualitatii feminine, explorarea imaginatiei si fanteziile sexuale sunt un pas important in emanciparea femeii.  O femeie traieste intr-un corp si cu siguranta a trai intr-un corp de femeie e diferit de a trai intr-un corp de barbat, iar pentru a te implini pe deplin ca om, trebuie sa-ti cunosti si mintea si corpul in egala masura. Sa-ti cunosti limitele fizice si psihice. Sa vezi mai departe de primul obstacol ivit in cale si mai departe de prejudecatile sociale. O femeie se poate bucura de corpul ei in aceeasi masura in care o face si un barbat.

In ceea ce priveste scriitura, romanul S.E.C.R.E.T. abunda in replici siropoase si imagini cu barbati ca scosi din reclamele la barbati, cu umeri lati, piept aratos, cu riduri sexi in jurul gurii, un pic nerasi si cu parul smotocit de vant, dar scenele de sex sunt scrise cu mult fler. Eu am citit romanul asta mai mult prin metrou, dar va sfatuiesc sa-l cititi acasa, in intimitate. Mie imi tot aruncau vecinii de scaun priviri in carte si nu stiam cum sa-mi trag cartea mai spre mine, nedorind sa impart fanteziile lui Cassie cu nimeni. La urma urmei, era secret!

Finalul romanului este neasteptat, alegerea lui Cassie mergand in alta parte decat as fi crezut, pe tot parcursul lecturii. Dar la urma urmei, nu e un roman de dragoste, e un roman erotic. De fapt, cred ca L. Marie Adeline il vrea mai mult decat un roman erotic, il vrea un roman despre emanciparea femeii, emancipare inteleasa in principiu din punct de vedere sexual, sau observata mai ales prin prisma sexualitatii.

Nu e o carte rea! E o carte indrazneata pentru femei curajoase, care capituleaza in fata lor, si cu curaj, incredere, generozitate, neinfricare, convingere, curiozitate, indrazneala si exuberanta fac propriile alegeri. Alegerea unei femei puternice. Dar alegerea lui Cassie ramane un secret (cel putin pana ce veti citi cartea) !

Secretul succesului autoarei candiene? Cunoaste secretul oricarei femei: toate avem fanteziile noastre erotice, chiar daca uneori nu indraznim sa recunoastem! Conceptul de lectura ca eliberare a pulsiunilor violente, erotice , dupa cum il expunea Mario Vargas Llosa, se poate aplica perfect acestui roman.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Plimbare pe elefanti

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 212 urmăritori

dada history

Buletin DaDa

Buletin despre filme, carti si vise

Bulletin DaDa

Buletin dadaist despre India, filme, carti si publicitate

Idei Teatrale

Un blog WOW

De peste mări și țări

"Așterne-te drumului, ca și iarba câmpului în bătaia vântului."(Alecsandri)

A. R. DELEANU

A. R. Deleanu e un artist al stărilor depresive. un poet al elegiilor apocaliptice. (România literară)

Nimic, Niciodata

Just another WordPress.com weblog

colectia de briose

Briose dulci, briose sarate, de la lume adunate!

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

Pauza de cafea Blog

despre viata, asa cum e ea

Festina Lente

agale, cu motocicleta prin împrejurimi

%d blogeri au apreciat asta: