Festivalul international de statui vivante

Bucurestenii sunt asteptati intre 21 si 24 iunie, in parcul Herastrau la cea de-a treia editie a Festivalului International de Statui Vivante.

Sub mottoul „Cu bastonul prin Bucuresti„, titlu imprumutat unei carti a poetului Tudor Arghezi, festivalul isi doreste sa dezvaluie o parte din splendoarea si misterele Micului Paris.

festival teatru

Astfel, Festivalul International de Statui Vivante va va face sa calatoriti in timp, invitandu-va la plimbare alaturi de personaje cunosctue din istoria Bucurestiului si permitandu-va sa imortalizati momentul intr-o fotografie digitala.

Cu aceasta ocazie, veti putea vedea in premira spectacolele Cosarii si Desin ale Teatrului Masca, precum si spectacole mai vechi precum O scrisoare pierduta, O noapte furtunoasa, Umbre pe Calea Victori sau Fior d’amor in Bucuresci.

De asemenea, Teatrul Masca va indeamna sa va reamintiti slagarul Fetite dulci ca-n Bucuresti si prezinta tot in premiera, piesa „Fetite dulci-un imn inchinat femeii”.

In afara spectacolelor create de Teatrul Masca, aleile Herastraului vor fi luate cu asalt de spectacolele unor trupe de teatru din Olanda, Rusia, Bulgaria, Ucraina si Marea Britanie.

Teatrul cu statui vii este cu siguranta o forma inedita de teatru, fiind o forma a teatrului stradal.

Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca, explica in comunicatul de presa remis Agerpress ca „Între diversele forme pe care le îmbracă teatrul stradal, statuia vivantă este capodopera, cheia de boltă, măsura măiestriei unui actor. Vă invităm să asistaţi la naşterea teatrului din însăşi materialitatea lumii, piatră, lemn, marmură, bronz, lut şi să vă înfioraţi de farmecul inefabil al apariţiei din neant a sufletului şi trupului unei statui. Vă garantez că este o experienţă pe care nu o veţi uita niciodată”.

Programul complet al Festivalului International de Statui Vivante l-am gasit pe Metropotam.

 

Reclame

Un gând despre „Festivalul international de statui vivante

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s