Conacul dintre dealuri

Cea mai recenta carte din colectia Hercule Poirot, vanduta impreuna cu ziarul Libertatea a aparut astazi. Conacul dintre dealuri este un roman politist putin diferit de cartile din saptamanile trecute.conacul

Agatha Christie intai ne face cunostinta cu personajele si cu framantarile lor, ne descrie cu grija un univers dominat de griji marunte, pasiuni extraconjugale si frustrari. In mijlocul acestei lumi burgheze englezesti, are loc o crima. Unul din ei este ucis, iar detectivul Hercule Poirot, este martor ocular. Clanul Angkatell este divizat intre soc si nepasare. Crima e vazuta ca o excentricitate a lumii de afara care si-a permis sa invadeze aparentul calm si aparenta armonie din conacul dintre dealuri. Dar oamenii sunt ucisi, in ciuda peisajelor frumoase.

Spre deosebire de Pisica printre porumbei sau Ceasurile, in Conacul dintre dealuri, interogatoriul nu seamana a interogatoriu, iar suspectii si persoanele apropiate mortului nu par foarte dornice sa se descopere asasinul. Din neglijenta si amuzament, ei lanseaza diverse piste false, ducandu-i pe politisti la exasperare.

O crima pasionala sau o crima premeditata? Ucis din gelozie sau pentru ca reprezenta un obstacol in calea cuiva de a ajunge la o potentiala mostenire? Clanul Angkatell ascunde o serie de intrigi familiale. Aparent, se inteleg foarte bine si se simpatizeaza reciproc, insa aceasta armonie aparenta ascunde ape tulburi..

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s