Dupa inmormantare

„O inmormantare superba, spuse tragand aer in piept si umplandu-si din nou ceasca. Nouasprezece masini, biserica aproape plina, predica excelenta din punctul meu de vedere. In plus, vremea este minunata. Ah, sarmanul domn Abernethie, nu au mai ramas multi ca el pe lumea asta. Toata lumea il respecta.”poirot

Cu toate astea, „a fost asasinat, nu-i asa?” spune Cora, sora defunctului, in fata intregii familii reunite dupa inmormantare. Desi toata lumea o considera pe Cora o zanateca, nimeni nu-si poate scoata din cap intrebarea ei retorica. Si desi toti se ascund de ceilalti, fiecare crede ca celalalt l-a ucis pe unchiul Abernethie. Testamentul nu pare sa fie un indiciu clar in descoperirea criminalului , deoarece toate rudele impart in mod egal averea ramasa. Totusi, asta nu pare sa-i multumeasca pe toti… Dar daca asupra mortii bietului Richard inca planeaza speranta de a fi murit pur si simplu in somn, in cazul matusii Cora suntem siguri ca avem de-a face cu un criminal dement..

Cum toti membrii clanului se urasc intre ei si gelozii si invidii izbucnesc la tot pasul, e greu sa-ti dai seama cine e sincer si cine vrea sa ingroape pe cine. Dar avocatul familiei este prieten cu nimeni altul decat, Hercule Poirot! Detectivul amator de siropuri cerceteaza el insusi cazul si smulge masca criminalului. Mobilul crimei? Sunt banii, bineinteles.

Romanul Dupa inmormantare de Agatha Christie a fost publicat la editura Rao si face parte din seria Hercule Poirot, vanduta cu ziarul Libertatea in fiecare miercuri.

Nu ratati Conacul dintre dealuri de saptamana viitoare si nici recenzia romanului Pisica printre porumbei!

Reclame

Un gând despre „Dupa inmormantare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s