Pisica printre porumbei

3

iunie 12, 2013 prin raluca dan

Meadowbank este o scoala de fete elitista si sofisticata. Cu personal exclusiv feminin, viata curge monoton intre zidurile institutiei ce inchide sute de femei. Aici, aparitia unui gradinar mai tanar reprezinta singura tentatie si singura ocazie de visare pentru aristocratele si bogatasele din pension. Monotonia trecerii timpului pare sa o fi atins chiar si pe directoarea scolii, respectata domnisoara Bulstrode.

sursa:www.buybooks.ro

sursa:www.buybooks.ro

Departe, intr-un palat din Ramat, printul Yusuf ii incredinteaza pilotului si prietenului sau Bob Rowilson, un saculet de nestemate rare, mostenire de familie, pentru a le scoate pe furis din tara. Bob trebuie sa gaseasca repede o solutie pentru a duce in Anglia pachetul de pietre pretioase, iar revolutia izbucneste in Ramat mai curand decat se asteapta tanarul print musulman si prietenul sau.

Cand cele doua lumi se intalnesc, linistea si disciplina englezeasca de la Meadowbank se risipesc in vazduh. In aceasta gradina paradisiaca unde porumbeii zboara liberi, sta la panda o pisica. O pisica invizibila, pe care porumbeii nu o pot vedea pentru a fugi de sub ghearele ei. O pisica ce isi infinge coltii in victimele ei, tainuita de intunericul noptii.

Pe mana cui vor incapea nestematele? Si cine este criminalul misterios care terorizeaza Meadowbank? Ce legatura pot avea micutele englezoiace din pension cu spionajul international? Este viata tinerelor in pericole? O crima urmeaza alteia.. Cine va aduce din nou linistea si seninatatea la Meadowbank?

Sunt intrebari care te vor macina de-a lungul lecturii cartii Pisica printre porumbei, de Agatha Christie, aparuta la Editura Rao. O lectura trepidanta, desigur. As spune ca romanul nu te prinde chiar de la inceput si trebuie sa lasi ceva timp si un numar de pagini pentru a intra in atmosfera scolii de fete si a incepe sa iscodesti cu propria minte cine ar putea fi criminalul.

In ceea ce priveste romanele politiste, mie imi place sa ma las dusa de autor, sa fiu surprinsa si sa descopar un criminal in persoana la care ma asteptam mai putin. Ori, in cazul romanului Pisica dintre porumbei, Agatha Christie te ghideaza asa de bine spre surpriza finala.. Dupa ce analizeaza toti suspectii si-ti argumenteaza puternic potentialele suspiciuni si potentialele inocente ale fiecaruia, te indruma pe o pista falsa, pentru ca la urma sa puna un con de lumina, direct asupra criminalului. Un criminal pe care poate incepusei sa-l suspectezi la un moment dat, dar pe care autoarea il dezvinovateste, apoi revine la el, dar cu o suspiciune moderata si se intoarce brusc pentru a-l pune la perete. Practic, Agatha Christie se poarta ea insasi cu cititorii sai, precum o pisica cu prada sa: se joaca cu ea, o chinuie, pentru ca la sfarsit sa o devoreze sau sa se lase devorata de carte.

Pisica printre porumbei e un roman potrivit pentru acele momente cand nu ai chef de nimic si nu prea gasesti ceva care sa te captiveze. Odata plonjat in lumea de la Meadowbank si Ramat, vei lasa cartea din mana doar la ultima pagina.

Reclame

3 gânduri despre „Pisica printre porumbei

  1. […] Nu ratati Conacul dintre dealuri de saptamana viitoare si nici recenzia romanului Pisica printre porumbei! […]

  2. […] pasionatii de Agatha Christie, puteti citi si Pisica printre porumbei sau Dupa […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Plimbare pe elefanti

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 210 urmăritori

dada history

Buletin DaDa

Buletin despre filme, carti si vise

Bulletin DaDa

Buletin dadaist despre India, filme, carti si publicitate

Idei Teatrale

Un blog WOW

De peste mări și țări

"Așterne-te drumului, ca și iarba câmpului în bătaia vântului."(Alecsandri)

Nimic, Niciodata

Just another WordPress.com weblog

colectia de briose

Briose dulci, briose sarate, de la lume adunate!

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

Pauza de cafea Blog

despre viata, asa cum e ea

Festina Lente

agale, cu motocicleta prin împrejurimi

%d blogeri au apreciat asta: