Deseori neobservat

Teatrul Tabu a prezentant joi, 6 iunie, in avanpremiera spectacolul Deseori neobservat, in regia Amaliei Olaru. Cum spectacolul este inspirat de romanul Leganul respiratiei, de Herta Muller, nu aveam cum sa ratez evenimentul.

sursa:http://teatrultabu.com
sursa:http://teatrultabu.com

Din pacate, oricat m-am straduit, romanul tot nu am reusit sa-l citesc inainte de spectacol. Din fericire, spectacolul a fost emotionant. Poezia prozei Hertei Muller s-a revarsat in subsolul micut de sub Clubul Legere Live, din Piata Rosetti, acolo unde este sediul Teatrului Tabu din Bucuresti.

Descris de echipa de productie drept un spectacol experimental, autonom, Deseori neobservat a fost un spectacol unde imaginatia a cucerit scena.

Un decor mai mult decat minimalist, o melodie la pian, doi actori absolut minunati, Istvan Teglas si Cristian Gheorghe, un subsol intim, o mana de spectatori curiosi si povestea unei intalniri cu sine, in mijlocul intunericului.

Dialogul dintre cele doua personaje, o discutie in oglinda, unde reflexia nu e mereu de acord cu tine. Cand tu intrebi si celalalt iti raspunde. Dar raspunsul naste alte intrebari. Cand cerul arata ca o piersica coapta. Cand cineva indreapta un pistol inspre tine si numeri secundele pana mori. Si clipele trec grele, grele de tot. Te dor umerii si-ti bubuie capul. Si in jur e un intuneric de nepatruns. Jumatate din chipul lui Leo e infasurat in intuneric, lumina ii dezveleste timid cealalta jumatate. Viata in lagar alte alte reguli. Timpul se scurge altfel. Nu e timp. „Ai grija de ciment!” „Fa economie la ciment!”. Cimentul si ingerul foamei sunt complici. Vantul melancoliei bate cu forta, dezmembrand personajul de vointa, de fiinta.

„A cazut o stea. Trebuie sa-ti doresti ceva. Mie nu mi-a trecut nimic prin cap. Tie?”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s