La vanatoare de filme cehe

Centrul Ceh va scoate la vanatoare de filme in perioada 1 – 5 iunie.Czech Film Hunting va propune sa vizionati filme clasice cehe, thrillere si comedii grotesti in spatii neconventionale.

Evenimentul va fi inaugurat maine, 1 iunie, prin proiectia Ferat Vampire, in parcarea Ciclop, „un loc ascuns de pe Bulevardul Magheru”, ne spun cei de la Centrul Ceh.

sursa: http://www.czech-it.ro
sursa: http://www.czech-it.ro

Duminica, filmele se muta in gradina Muzeului Enescu, iar luni vor fi proiectate cateva scurt metraje si un lung metraj al suprarealistului ceh Jan Svankmajer, in spatiul industrial WASP.

Festivalul se va incheia joi, 5 iunie, printr-o seara dedicata regizorului Jiri Menzel. Filmele acestuia, L-am servit pe regele Angliei, Vara capricioasa si Sfarsitul vremurilor vechi vor fi proiectate simultan la Palatul Stirbei. Dupa proiectii, organizatorii anunta si o petrecere in onoarea regizorului, tot in curtea muzeului.

Daca nu sunteti pasionati in mod special de filmul ceh, probabil ca si voi, ca si mine, nu prea aveti habar cine e Jan Svankmajer sau Jiri Menzel ( sau poate ca ii stiti deja). Aruncand o privire pe internet am aflat si eu ca Jan Svankmajer este un cineast suprarealist apreciat despre care puteti afla mai multe aici, in timp ce Jiri Menzel, este un cunoscut regizor ceh, unul din marii reprezentanti ai Noului Val ceh.

In plus, regizorul de film si teatru, scenaristul si actorul Jiri Menzel va fi distins anul acesta la Festivalul International de Film Transilvania cu premiul pentru intreaga cariera (Lifetime Achievement Award). Cu aceasta ocazie, Muzeul de Arta din Cluj prezinta publicului o expozitie cu postere unice ale filmelor regizate de Menzel, postere ce apartin filmotecii Terry Posters din Praga.

Revenind la festivalul filmului ceh, ar trebui sa stiti ca filmele sunt subtitrate in limba engleza iar intrarea este libera.

De asemenea, evenimentul este sustinut de Staropramen, berea ceha ce premiaza cinefilii cu un pachet de 6 sticle de bere. Pentru a primi premiul, participantii trebuie sa ia brosura festivalului si sa o stampileze cu cele 5 stampile diferite coresponzatoare celor 5 seri de festival. La sfarsitul festivalului, pe 5 iunie, Staropramen ofera 6 sticle de bere pentru fiecare brosura stampilata cu cele 5 modele diferite.

Programul complet al festivalului filmului ceh, il gasiti pe site-ul Centrului Ceh.

Gata de vanatoare?

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s