Diseara e Noaptea Muzeelor

Diseara muzeelor din Bucuresti vor face noapte alba si va imbie la expozitii, spectacole de tratru, film, muzica si alte evenimente interactive, create special pentru aceasta ocazie.

La eveniment vor participa 32 de muzee si centre culturale din Bucuresti. Noaptea Muzeelor insa va fi alba nu numai in capitala, ci si la Baia Mare, Cluj-Napoca si Sibiu.

Dar sa revenim la Bucuresti, si sa vedem care-i planul pentru Noaptea Muzeelor.

Noaptea-Muzeelor-2013

Intai de toate, sa reamintim ca vizitatorii vor beneficia de intrare libera la expozitii, cu o exceptie de data aceasta: pentru expozitia temporata The Human Body de la Muzeul Grigore Antipa. Totusi, vizitatorii beneficiaza de o reducere de 50% la achizitionarea biletelor, costandu-i doar 20 de lei de persoana daca se decid sa o viziteze in aceasta noapte.

In rest Muzeul Antipa va pregateste o Noapte africana, misterioasa si incitanta.

Cealalta expozitie faimoasa din Bucuresti, Comorile Chinei de la  Muzeul National de Istorie va fi inchisa, din considerente de protectie a microclimatului pieselor, spun oficialii muzeului.

Vestea buna este ca daca vizitati Muzeul de Istorie in aceasta seara, veti primi un bilet, pe baza caruia veti putea vizita Comorile Chinei, la tarif redus, de 10 lei.

Ca de obicei, Muzeul Satului se duce devreme la culcare.  Programul sau pentru Noaptea Muzeelor tine de la 15:00 la 19:00 si include proiectii de documentare, targulet si spectacole muzicale.

Muzeul Taranului Roman  ofera acces vizitatorilor atat la expozitiile permanente cat si a celor temporare, iar la Clubul Taranului se va organiza o petrecere aromana, cu bucate, muzici si dans.

In aceeasi nota melomana, Muzeul Cotroceni va invita la un spectacol de muzica si dans irlandez, al trupei Steysha, cat si la un recital de vioara, sustinut de Aron Cavassi, in timp ce la Muzeul National George Enescu are loc un spectacol de muzica indiana, sustinut de ansamblul Turya.

La Muzeul National de Arta Contemporana, pe scurt MNAC, vizitatorii au acces gratuit la expozitiile Mircea Qantor Q.E.D ( prima expozitie personala a artistului), Lettrists si Waste Landscape. Waste Landscape  reprezinta un peisaj artificial, imbracat in CD-uri cusute manual, si ridica problema transformarii CD-urilor, atat de des folosite in viata de zi cu zi, in munti de deseuri toxice.

Speram ca si terasa de la MNAC va fi deschisa pentru vizitatorii insetati.

Muzeul National de Arta al Romaniei, MNAR, inaugureaza cu ocazia Noptii Muzeelor recent restauratele sali: Sufrageria regala, Sala Tronului si Scara Voievozilor, ce au fost pana in prezent doar partial accesibile publicului.

De data aceasta insa, expozitiile permanente ale MNAR vor fi inchise.

Noaptea Muzeelor este un eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronat de Consiliul Europei, UNESCO si Consiliul International al Muzeelor.

Anual, circa 3000 de muzee europene sarbatoresc dublul eveniment: 18 mai este Ziua Internationala a Muzeelor, iar spre seara se transforma in  Noaptea Europeana a Muzeelor.

Mult mai multe detalii, pe site-ul oficial al Noptii Muzeelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s