Festivalul Filmului European va asteapta la cinema

Cea de-a XVII-a editie a Festivalului Filmului European se va desfasura anul acesta in perioada 9-11 mai, la cinema Studio si Cinemateca Eforie.

Festivalul include o selectie de filme din zece tari si cateva proiecte cinematografice ale studentilor Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR).

sursa:http://www.icr.ro
sursa:http://www.icr.ro

Festivalul Filmului European va fi deschis de proiectia comediei Irlandeze Politistul (The Guard,2011), in regia lui John Michael McDonagh, film nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor (Brendan Gleesnon) si recompensat cu Premiul Cel mai bun film de devut la Festivalul de Film de la Berlin. La eveniment vor participa si Oliver Grogan, Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, Laurentiu Damian, presedintele Uniunii Cineastilor din Romania, doamna Anca Mitran, directorul general al Arhivei Nationale de Filme si Vladimir Simon, vicepresedinte ICR.

In cadrul programului va rula si filmul romanesc documentar, 8 martie, in regia lui Alexandru Belc, care va raspunde la intrebarile publicului, dupa proiectie.

Intrarea la filmele festivalului este libera, in limita locurilor disponibile.

Programul festivalului, anuntat si descris de ICR il puteti consulta aici.

Festivalul Filmului European 2013 este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din România, Arhiva Națională de Filme, Ambasada Croației, Ambasada Finlandei, Ambasada Irlandei, Institutul Balassi – Centrul Cultural Maghiar, Ambasada Serbiei, Ambasada Slovaciei, Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Festivalul Cinepolitica, Libra Film, Voodoo Films și UNARTE.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s