In casa cu Francois Ozon

In casa (Dans la maison), cel mai recent film al lui Francois Ozon ruleaza si la noi in cinematografe, din 3 mai. Incadrat in categoria thriller pe site-urile cinefile, filmul este de fapt o captivanta aventura psihologica. Pelicula Dans la maison (In casa) este adaptarea cinematografica a piesei Baiatul din ultimul rand, a lui Juan Mayorga, piesa ce se joaca la TNB sub numele Baiatul din ultima banca.

sursa:http://carmadou.blogspot.ro
sursa:http://carmadou.blogspot.ro

Claude, un baiat de 16 ani isi surprinde profesorul de franceza prin eseurile sale iesite din comun.Claude se infiltreaza cu curiozitate si malitiozitate in casa colegului sau de clasa, Rasha Atole. Familia burgheza, normala si fericita a lui Rasha il atrag pe Claude, care sub pretextul de a-l ajuta pe Rasha la matematica, vine aici din ce in ce mai des, din ce in ce mai avid de a-i cunoaste pe membrii familiei si de a iscodi prin toate cotloanele casei. Dar familia lui Rasha este normala si fericita doar pana ce Claude ajunge sa-i cunoasca mai bine.. Francois Ozon invitand la o reflectie lunga asupra normalitatii si aparentelor.

Impresionat de talentul scriitoricesc al elevului, profesorul sau de franceza, dl Germain, este prins intr-o dilema: sa-l incurajeze pe Claude sa scrie in ciuda demersului sau imoral si bolnavicios sau sa opreasca aceasta poveste din fasa? Pasionat de literatura si fictiune, atras de Claude in care vede o varianta imbunatatita a sa, profesorul se lasa prins pe nesimtite in capcana povestirii. Ceea ce incepe ca un demers pedagogic pur, unde profesorul corecteaza greselile de stil si de gramatica se transforma intr-o experienta voyeurista periculoasa. Germain il incita pe Claude sa-si faca personajele mai interesante, il starneste sa gaseasca un conflict, iar Claude, care se inspira din viata familiei lui Rasha, incepe sa provoace realitatea pentru a-si putea construi romanul. La un moment dat, fictiunea si realitatea sunt atat de incalcite, incat e foarte greu sa le distingi marginile.

Romanul care pare sa fie doar despre familia Rasha isi intinde paginile insa si asupra casei profesorului, Germain si sotia sa ajungand sa fie si ei prinsi in cadrul povestirii.

Trailer:

Si asta pentru ca despre fiecare casa se poate scrie o poveste. Trebuie doar sa patrunzi inauntru cu ochiul avid de cunoastere, cu mintea gata sa fabuleze. Sunt sute de povesti care se invart in jurul nostru. O mie de drame ascunse sub patura normalitatii cotidiene. Comedii romantice ascunse de perdele inflorate. E nevoie doar de ochiul curios al scriitorului, o masina de scris si un cititor voyeurist, cum suntem toti.

-Va urma-

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s