“La dolce vita” în regie americană

Scrie un comentariu

Februarie 13, 2013 prin raluca dan

La Roma, viaţa se animă sub vraja cetăţii eterne şi a jocurilor amoroase. Aici poţi întâlni marea iubire, poţi avea o aventură romantică cu starul tău preferat, poţi deveni faimos fără să ştii de ce şi te poţi îndrăgosti până peste cap de cea mai buna prietenă a iubitei tale. Toate acestea, pe neaşteptate.

După « Vicky Christina Barcelona » şi « Midnight in Paris », Woody Allen se opreşte asupra unui alt oraş simbol al Europei : Roma, cetatea eternă.

«To Rome with Love », tradus la noi « Din dragoste pentru Roma »,  este cel mai recent film al lui WoodyAllen, un film ce adună pe pelicula sa mai multe povestioare de amor ce se petrec sub cerul romantic al Romei.

sursa:www.filmofilia.com

sursa:www.filmofilia.com

Per ansamblu, filmul nu se compară cu alte creaţii semnate de Woody Allen, dialogurile fiind destul de terne, însă daca iubeşti Italia şi ai dispozitia necesară unui film romance în stil Woody Allen, vei fi cucerit, fără nicio îndoială.

Marele plus al filmului este distribuţia absolut minunată. Penelope Cruz este incredibil de seducătoare în rolul prostituatei de lux din Roma, în timp ce Roberto  Benigni aduce un coeficient important de simpatie întregului film prin contrariatul său personaj, Leopoldo. De remarcat este şi apariţia lui Alec Baldwin, arhitectul de succes care îl urmăreşte obsesiv cu sfaturile sale moralizatoare pe tânărul Jack, egoul său din tinereţe, interpretat de Jesse Eisenberg, devenit cunoscut în urma filmului « The Social Network ».

sursa:movienews.ro

sursa:movienews.ro

Un alt plus al filmului, din punctul meu de vedere, ar fi şi secvenţele bine legate din toate povestioarele prezentate, cât şi faptul că elementul inedit, neaşteptat, care schimbă vieţile personajelor, apare în mod natural, deşi nu are nicio logică, şi conferă peliculei un aer uşor voit nătâng şi seducător.

Astfel, pentru ca Milly să aibă o aventură cu un spărgător de hoteluri, aceasta trebuie să se rătăcească pe strazile Romei şi să îşi scape telefonul într-un canal tocmai când o suna soţul ei, pentru ca mai apoi să aibă şansa neaşteptată de a se întâlni cu actorul ei preferat. Sedusă de acesta, ia masa cu el la un restaurant, dar la cât e Roma de mica, se nimereşte a fi în acelaşi restaurant în care soţul ei ia masa cu rudele lui necruţătoare şi fermecatoarea Anna. La final, când te aştepţi ca inocenta Millly să-i cedeze actorului ei preferat, fapt intuit de tine încă de la începutul întâlnirii lor… zbuff ! În camera de hotel dă buzna un spărgător şi nevasta de drept a starului de cinema, fapt ce o determină pe Milly să se mulţumească cu o aventură cu arătosul fărădelegiuit.

sursa:thesevensees.com

sursa:thesevensees.com

În ceea ce priveşte dialogul, chiar dacă în mare parte sunt destul de mediocre şi toate glumele mai bune le ştii deja din trailer, filmul poarta pecetea stilului lui Woody Allen, cu binecunoscutele lui gaguri, situaţii absurde şi paradoxuri. Şi zicând asta, mă refer la istoria antreprenorului de pompe funebre ce ajunge să cânte sub duş arii de operă pe marile scene italiene sau necunoscutul Leopoldo, devenit peste noapte, mare vedetă.

Într-un fel, filmul mi-a adus aminte de « Dolce vita », oda rece a lui Fellini vis-a-vis de il dolce far niente italienesc,  însă fără aceleaşi pretenţii.

Un lucru e cert, vizionând filmul, iţi vine cheful să hoinăreşti prin Roma ! Vizionare plăcută şi drum bun!

sursa:entertainingviewsfromcinti.blogspot.com

sursa:entertainingviewsfromcinti.blogspot.com

Trailer To Rome with Love :

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Plimbare pe elefanti

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 212 urmăritori

dada history

Buletin DaDa

Buletin despre filme, carti si vise

Bulletin DaDa

Buletin dadaist despre India, filme, carti si publicitate

Idei Teatrale

Un blog WOW

De peste mări și țări

"Așterne-te drumului, ca și iarba câmpului în bătaia vântului."(Alecsandri)

A. R. DELEANU

A. R. Deleanu e un artist al stărilor depresive. un poet al elegiilor apocaliptice. (România literară)

Nimic, Niciodata

Just another WordPress.com weblog

colectia de briose

Briose dulci, briose sarate, de la lume adunate!

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

Pauza de cafea Blog

despre viata, asa cum e ea

Festina Lente

agale, cu motocicleta prin împrejurimi

%d blogeri au apreciat asta: