Viitorul unitatilor de stocare

Scrie un comentariu

Noiembrie 29, 2012 prin raluca dan

Grija de a aduna lucruri si amintiri si de a stoca undeva toate experientele noastre este comuna umanitatii inca din cele mai vechi timpuri, atat la nivel social cat si la nivel individual. De cum au invatat sa scrie, oamenii s-au pus pe spus povesti pentru ca cei de dupa ei sa stie ce s-a intamplat si sa traga invatamintele necesare. Pornind de la aceasta nevoie simpla de a cunoaste si de a avea acces cat mai repede la toata informatia care exista despre un anumit lucru, am tot strans si-am adunat date de tot felul, precum aduna ghinde pentru iarna veveritele din desenele animate.

Dupa secole de-a randul de adunat informatii omenirii nu-i mai ajung rafturile si unitatile de stocare clasice. A fost nevoie sa se inventeze calculatorul si unitati de stocare interne, stick-uri de memorie, Cd-uri, apoi DVD-uri, HDD-uri externe pentru a stoca cu succes din ce in ce mai multe date.

Hardurile de memorie mari sunt inca cea mai atractiva componenta a unui PC, permitandu-ti sa stochezi acolo cat mai multe filme, amintiri si fisiere profesionale.

Hardurile externe au castigat si ele in popularitate in ultimii ani. Magazinele online precum magazinul Azerty au tot oferit HDD extern la promotie pentru a-si familiariza clientii cu noul concept, pentru a-i introduce in viitorul tehnologie.

In ceea ce priveste stickurile de memorie, acestea cred ca sunt mai degraba folosite pentru transfer de fisiere, e drept iti permite sa porti in buzunarul de la piept  2 filme si o carte SF in format electronic. Si avantajul este ca informatia poate fi stocata cu usurinta, transferata si iar inlocuita.

Pentru viitor insa, as paria pentru serviciile de cloud computing. Cu o conexiune rapida si stabila la internet, documentele din cloud se potr prelucra cu usurinta, viteza de calcul este mare iar capacitatea de stocare mult sporita. In plus, datele sunt securizate si nu exista riscul sa strici nicio unitate de stocare. Practic te plimbi in voie printr-un mare labirint de date, alegi ce te intereseaza si explorezi cat vrei. Cel mai mare avantaj este faptul ca poti fi absolut oriunde in lume, daca ai o conexiune buna la internet, poti avea acces la unitatile de care ai nevoie. E ca si cum ai avea fi un erou cu superputeri dintr-un film de la Hollywood. Doar ca se intampla in fiecare zi si se va dezvolta tot mai mult.

Tendintele se vor dezvolta si vor fi popularizate de magazinele online, si ne putem baza cu siguranta pe magazinul Azerty, un pionier al magazinelor online electronice in Romania, ca ne va propune promotii si oferte de servicii cloud si a ne introduce in viitorul magic al unitatilor de stocare.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2012!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Plimbare pe elefanti

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 212 urmăritori

dada history

Buletin DaDa

Buletin despre filme, carti si vise

Bulletin DaDa

Buletin dadaist despre India, filme, carti si publicitate

Idei Teatrale

Un blog WOW

De peste mări și țări

"Așterne-te drumului, ca și iarba câmpului în bătaia vântului."(Alecsandri)

A. R. DELEANU

A. R. Deleanu e un artist al stărilor depresive. un poet al elegiilor apocaliptice. (România literară)

Nimic, Niciodata

Just another WordPress.com weblog

colectia de briose

Briose dulci, briose sarate, de la lume adunate!

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

Pauza de cafea Blog

despre viata, asa cum e ea

Festina Lente

agale, cu motocicleta prin împrejurimi

%d blogeri au apreciat asta: