Toamna aduce teatru independent si film portughez

Scrie un comentariu

Septembrie 4, 2012 prin raluca dan

Inceputul toamnei se anunta bogat in evenimente culturale, in special in ceea ce priveste teatrul, unde chiar ai de unde alege.

O piesa de teatru buna poate fi alegerea perfecta pentru o zi timpurie de toamna, iar zilele astea se vor derula doua festivaluri de teatru independent, Undercloud, teatrul independent de orice si Bucharest Fringe, maratonul teatrului independent.

Undercloud

Undercloud

Undercloud

Undercloud a inceput de ieri, 3 septembire si se desfasoara pana pe 13 septembrie, la Clubul Taranului de la Muzeul Taranului Roman.

In aceste 10 zile de festival, puteti vedea punerile in scena a doua  piese de Neil Labute, unul din cei mai apreciati dramaturgi contemporani, Forma lucrurilor, o productie a Godot Cafe si XXl, productie a Asociatiei Chatarsis, Teatrul Act si Teatrul “George Ciprian” Buzau.

Teatrul Act aduce in festival piesele Dumnezeul de a doua zi, de Mimi Branescu, pe 6 septembrie, Jocuri in curtea din spate, de Edna Mazya, pe 8 septembrie, iar in ultima seara de festival, pe 13 septembrie compania de teatru D’Aya prezinta piesa 7 blesteme… cerute, facute si legate, spectacol inspirat din folclor, cu Magda Catone, Andrei Runcanu, Carla Maria Teaha, in regia lui Chris Simion.

Programul complet si detaliat al festivalului il puteti vedea aici.

Costul biletelor pentru spectacolele din cadrul festivalului Undercloud costa 30 de lei si pot si achizitionate direct de la Clubul Taranului, cat si online pe www.vreaubilet.ro sau www.bilete.ro.

Bucharest Fringe

Imagineaza-ti ca esti dumnezeu, Teatrul in Culise

Imagineaza-ti ca esti dumnezeu, Teatrul in Culise

Bucharest Fringe este si el tot un festival de teatru independent, aflat la a doua editie, ce se desfasoara in mai multe orase din tara, in perioada 10-16 septembrie, spectacolele jucandu-se la Bucuresti.

Bucharest Fringe aduce pe scena 43 de spectacole realizate de teatre independente din Cluj, Sibiu, Targu Mures, Bacau si Bucuresti, iar spectacolele se vor juca in 11 locatii diferite : Godot Cafe, Teatrul de Comedie – Sala Nouă, Teatrul Arca din cadrul La Scena, Teatrul Apropo, Teatrul Tabu/Legere Live, UnTeatru, Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul În Culise, Club UNITER, Teatrul de Sufragerie şi Sala ArCuB.

Dintre piesele ce se vor juca in cadrul acestui festival amintesc doar A Junk Tango Story, in regia lui Chris Simion, care va avea premiera in cadrul festivalului si pe care ard de nerabdare sa o vad.

Costul biletului per spectacol este de 5 lei si pot fi achizitionate de la teatrele unde se joaca piesele din cadrul festivalului.

Un program detaliat puteti vedea pe site-ul Teatrului de sufragerie, adica aici.

Zilele filmului portughez

Daca in locul teatrului preferati filmul sau vreti sa le imbinati, intre 19 si 21 septembrie va avea loc evenimentul Zilele Filmului Portughez, aflat la a cincea editie, si desfasurat ca in fiecare an la Institutul Cultural Roman (ICR).

Organizatorii, Institutul Camoes, ICR si Ambasada Braziliei la Bucuresti au selectionat o serie de filme recente ce abordeaza actualitatea cotidiana inventata sau documentara a spatiului vorbitor de limba portugheza.

Guimarães, Capitală Culturală Europeană

Guimarães, Capitală Culturală Europeană

Evenimentul va fi inaugurat de documentarul „Guimarães, Capitală Culturală Europeană”, urmat de filmul artistic Eroul, de Zeze Gamboa.

Pe 20 septembrie puteti viziona « Joana Vasconcelos, inima independenta » si « Anul in care parintii mei au plecat in concediu, productie braziliana, in timp ce pe 21 septembrie va rula filmul « Daca as fi in locul tau », tot o productie braziliana, in regia lui Daniel Filho.

Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Plimbare pe elefanti

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 212 urmăritori

dada history

Buletin DaDa

Buletin despre filme, carti si vise

Bulletin DaDa

Buletin dadaist despre India, filme, carti si publicitate

Idei Teatrale

Un blog WOW

De peste mări și țări

"Așterne-te drumului, ca și iarba câmpului în bătaia vântului."(Alecsandri)

A. R. DELEANU

A. R. Deleanu e un artist al stărilor depresive. un poet al elegiilor apocaliptice. (România literară)

Nimic, Niciodata

Just another WordPress.com weblog

colectia de briose

Briose dulci, briose sarate, de la lume adunate!

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

Pauza de cafea Blog

despre viata, asa cum e ea

Festina Lente

agale, cu motocicleta prin împrejurimi

%d blogeri au apreciat asta: